З Днем українського добровольця: віримо в наших захисників і захисниць
З Днем українського добровольця: віримо в наших захисників і захисниць

З Днем українського добровольця: віримо в наших захисників і захисниць

Україна 14 березня вже традиційно відзначає День українського добровольця. Це свято відзначає тисячі людей, які з власної волі вступили до лав ЗСУ, щоб захищати рідну землю.

Історія свята і перші батальйони

Дату святкування обрали не випадково. Саме цього дня у 2014 році на полігон Нові Петрівці прибули 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану. З них укомплектували перший БОР - Батальйон оперативного реагування Національної гвардії ім. Кульчицького. Слідом за цими безстрашними людьми своє бажання вступити до лав добровольців стали висловлювати українці по всій території країни.

1-й батальйон оперативного реагування Національної гвардії ім. Кульчицького

Так, у Дніпропетровській області з'явився добровольчий батальйон "Дніпро-1". З жителів Луганської області в ряди ЗСУ додали добровольчий батальйон "Айдар". Потім сформувався "Азов". Існують також БОР НГУ "Харків", "Львів", "Чернігів", "Слобожанщина" та багато інших.

Саме свято заснували Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822.

Привітання від Головнокомандувача ЗСУ

Не забув привітати захисників і Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний. На особистій сторінці у Facebook він написав: "Разом ми - нездоланна сила! Дякую за вибір рішучих. Разом до перемоги". А також опублікував сильне відео, що піднімає бойовий дух і завзятість наших добровольців.

Сьогодні безліч добровольчих батальйонів укомплектовані українцями, які готові кров'ю і потім виривати з рук російських окупантів свою рідну землю. Не варто також забувати про Інтернаціональний легіон Територіальної оборони України: велика кількість іноземців вже приїхала, щоб стояти рука-об-руку з українцями у війні.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що російський пілот перед пасажирами літака назвав війну з Україною злочином.

Також ми писали, що кадирівці змушують окупантів РФ воювати, за що ті "зливають" їх місцезнаходження ЗСУ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом