Мода на захисті країни: 5 українських брендів, які підтримують армію
Мода на захисті країни: 5 українських брендів, які підтримують армію

Мода на захисті країни: 5 українських брендів, які підтримують армію

Більшість українських брендів зупили свою діяльність через російську агресію. Ті, хто досі має доступ до виробництва, перелаштувалися до умов воєнного часу. Дехто перекваліфікував свої ательє у пошив бронежилетів та інших потреб для захисників України; дехто передає частину доходів на гуманітарну допомогу або до Збройних Сил.

Кожен бренд потребує фінансової підтримки — реквізити для переказу коштів можна знайти в їх інстаграм-акаунтах.

 

Jeu de Lab

Купуй худі — допомагай армії. Засновник бренду Степан Назаров — київський фотограф і графічний дизайнер — став волонтером і тепер збирає кошти на покупку необхідних солдатам бронежилетів, аптечок та інших потреб. 100% коштів від продажу худі йдуть на потреби армії, територіальної оборони та всіх захисників України.

 

Siyai

Український бренд Siyai створив “мерч” за мотивами боротьби за острів Зміїний. Фраза “Русский корабль, іді нах*й” встигла стати мемом і з'явилась на світері (бренд відомий в першу чергу трикотажними речами). Ціна номінальна — 500 гривень. Усі кошти обіцяють передати Збройним Силам України.

 

Nebesite

Український бренд, відомий пуховиками, перекваліфікував своє ательє для виготовлення бронежилетів. “За два тижні нам вдалось виготовити 250 жилетів для наших захисників та безкоштовно їх роздати”, — повідомляє бренд в інстаграмі. Наразі відкритий збір коштів на закупку тканин для продовження підтримки армії.

 

Lutiki

Прикраси бренду створені за мотивами повсякденних речей, які оточують нас в Україні — від золотих хрестів на церквах до насіння гарбуза, традиційної аграрної культури. Останнє, покрите золотом, перетворилось на підвіску. Кошти від його продажу передають на гуманітрану допомогу біженцям, які вимушено переселились на західну Україну.

 

Kachorovska

Український бренд взуття тепер шиє берці для військових. Спільними зусиллями вдалося зібрати кошти на пошиття перших 800 пар взуття, які вже передають бійцям територіальної оборони та військових батальонів. Далі — більше: до ініціативи Kachorovska приєднались 3 взуттєвих бренди з України та 2 фабрики, що виробляють сировину. Збір коштів продовжується.

 

Дивіться також:

У Шотландії зареєстрували синьо-жовту клітку в знак підтримки України.

Acne Studios, H&M та Nike припинили співпрацю з Росією. Ось повний список модних брендів.

Глянцю в росії більше немає. Закрили Vogue, Tatler та інші журнали.

україна
війна
Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader