Ні в якому разі не повідомляйте: з'явився новий вид інформаційної війни
Ні в якому разі не повідомляйте: з'явився новий вид інформаційної війни

Ні в якому разі не повідомляйте: з'явився новий вид інформаційної війни

Боротьба на фронті інформаційної війни в Україні сьогодні має дуже велике значення для швидкого закінчення військових дій і повної перемоги над окупантами.

Подробиці пише видання "Сегодня" в Telegram.

Про новий вид інформаційної небезпеки

Центр протидії дезінформації від початку війни попереджає і нагадує громадянам, наскільки важливо протистояти атакам з боку агресора у вигляді спроб дізнатися потрібну інформацію. Сьогодні не менш важливо, ніж зі зброєю в руках, тримати оборону в мережі, куди проникають щупальця диверсантів, щоб дезінформувати українців або отримати від них стратегічні дані.

Окупанти ведуть інформаційну війну, намагаючись дізнатися стратегічні дані від українців через Інтернет

Так, за останній час з'явилася нова небезпека. Швидше за все, в перший тиждень війни вона мала більш локальні спалахи, але зараз подібне спостерігається по всій країні. Невідомі користувачі з'являються в чатах населених пунктів, де зазвичай обговорюється поточна ситуація в місті.

Важливо: не повідомляйте нікому точні координати!  

Метою знаходження не ідентифікованих людей в чатах є дізнатися, наскільки сильно постраждало місто або конкретна його частина після обстрілу, авіаудару або бомбардування. Легко обчислити розвідників: вони зазвичай з'являються відразу після того, як населений пункт був атакований.

Центр протидії дезінформації просить не повідомляти в мережі точні координати бомбардувань або ступінь шкоди від атаки

Так окупанти намагаються зрозуміти, наскільки точно було завдано удару, щоб надалі відкоригувати локацію і координати для наступних атак.

"Ні в якому разі не повідомляйте нікому точне місце попадання снаряда і не викладайте відео в момент удару. Ваш "ексклюзив" може коштувати комусь життя", - попереджає Центр протидії дезінформації.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Питання тижня-десяти днів": експерти озвучили термін завершення війни РФ проти України.

Також ми писали, що "Добро завжди перемагає": українці відповіли на пропагандистський мультик про Миколу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом