Рашисти у Маріуполі взяли у заручники лікарів та пацієнтів
Рашисти у Маріуполі взяли у заручники лікарів та пацієнтів

Рашисти у Маріуполі взяли у заручники лікарів та пацієнтів

Машини до лікарні не можуть під’їхати вже дві доби
фото: КНП ОЛІЛ «Обласна лікарня інтенсивного лікування м.Маріуполь»

Медпрацівники та пацієнти з обласної лікарні інтенсивного лікування не можуть вийти, вони сидять у підвалі

У Маріуполі російські окупанти взяли у заручники лікарів та пацієнтів. Таку звістку встиг передати один з працівників лікарні, повідомляє керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Клименко.

За його словами, медпрацівники та пацієнти з обласної лікарні інтенсивного лікування не можуть вийти, вони сидять у підвалі.

«З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під’їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки. До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб із сусідніх будинків», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що днями російські окупанти практично зруйнували лікарню, в основному корпусі від бомбардувань впали плити перекриття. Однак, персонал і пацієнти продовжували перебувати у підвальному приміщенні.

«Російським нелюдам мало руйнувань – тепер вони зробили із людей заручників. Звертаюся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці злісні порушення норм і звичаїв війни, на ці кричущі злочини проти людяності. Росія і кожен її громадянин, причетний до злочинів в Україні, має бути покараний!», – пише Кириленко.

Раніше повідомлялося, що із Маріуполя відкривається гуманітарний коридор для приватного транспорту.

Наразі відомо, що із Маріуполя сьогодні виїхало дві тисячі автівок, ще дві стоять на виїзді.

Источник материала
loader
loader