Евакуація до Польщі обходиться українцям дорого: скільки коштує оренда житла
Евакуація до Польщі обходиться українцям дорого: скільки коштує оренда житла

Евакуація до Польщі обходиться українцям дорого: скільки коштує оренда житла

Війна в Україні триває вже три тижні. За даними ООН, за цей час з країни евакуювалися приблизно 3 мільйони людей, і більша їх частина зупиняється на проживання в Польщі.

Подробиці пише видання "Сьогодні".

Ціна на житло у Варшаві

Звичайно, країна не може укрити на своїй території всіх бажаючих, але величезна кількість людей все-таки вибирають Польщу в якості останнього пункту дислокації. В основному приїжджають жінки і діти, у деяких сімей немає при собі ні речей, ні грошей, якщо їм доводилося бігти в поспіху. А Варшава - столиця Польщі - досить дороге місто щодо житлового питання.

Оренда квартири у Варшаві в середньому обійдеться в 15 тисяч гривень

В середньому оренда однокімнатної квартири з хорошими умовами обійдеться від 15 тисяч гривень. Якщо заморочитися і пошукати краще на сервісах оголошень, можна знайти приміщення за 9-11 тисяч на місяць. А за дійсно гідне житло з усіма зручностями доведеться віддавати щомісяця 20-27 тисяч гривень.

Оренда квартир в провінціях

У містах поменше ціни трохи нижче. Так, в Бідгощі ціна двокімнатної квартири буде коштувати як однокімнатна у Варшаві. Значить, за одну кімнату в цьому містечку попросять в середньому 7-10 тисяч. Туристично популярний Познань зустріне біженців цінами в 12-14 тисяч гривень, хоча власники йдуть на контакт і можуть погодитися на знижку, особливо якщо ви біженець.

У містечку Замосць та інших провінціях Польщі оренда квартири коштує 5-10 тисяч гривень

У близьких до кордону з Україною населених пунктах Замосць і Холм хороші квартири віддають за 8-10 і 5-7 тисяч відповідно. Хоча нерідко зустрічаються пропозиції оренди за 1 злотий на місяць. Натомість жителі повинні допомагати власнику в господарстві, наприклад, або доглядати за хворими літніми людьми.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Homes for Ukraine: 100 тисяч британців готові прихистити евакуйованих українців.

Також ми писали, що "Дія" під час війни: куди зникли документи в додатку?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом