Зеленський звинуватив Німеччину в протистоянні українській євроінтеграції
Зеленський звинуватив Німеччину в протистоянні українській євроінтеграції

Зеленський звинуватив Німеччину в протистоянні українській євроінтеграції

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з депутатами німецького Бундестагу 17 березня по відеозв'язку. Після його появи, що вже стало традицією, Зеленського зустріли бурхливими оплесками.

Повний виступ доступний для перегляду на платформі YouTube.

Закиди німецькому бізнесу

Промова Зеленського не була націлена на чергові подяки. Цього разу президент вирішив прямо і відкрито висловити думку щодо деяких представників Бундестагу і німецького бізнесу. На початку виступу було сказано про небажання деяких гравців виходити з російського ринку.

Володимир Зеленський виступив перед депутатами Бундестагу і звинуватив у затягуванні євроінтеграції України

Це, дорікнув Володимир Зеленський, продовжує фінансувати війну в Україні, яка триває вже три тижні і забирає життя мирних громадян. Але він також подякував тим представникам бізнесу, які обрали мораль і покинули РФ: "Я вдячний німецькому бізнесу, який поставив мораль вище економіки. Вдячний політикам, які між грошима Росії і смертями українських дітей вибирають життя".

Чому стопориться вступ до ЄС?

Друга частина виступу була присвячена вступу в ЄС. Президент зазначив, що Німеччина чомусь продовжує стопорити швидку євроінтеграцію України. Це допомагає Росії і Володимиру Путіну будувати стіну, що відрізає нашу державу від цивілізованого Заходу.

"Ви затягуєте і зараз питання про вступ України до Євросоюзу. Для вас це політика. А насправді це камені, камені для нової стіни, що розділяє Європу", - заявив Зеленський. І підкреслив, що Німеччина несе часткову відповідальність за подальше розпалювання війни.

Тим не менш, є чимало політиків, які розуміють те, що відбувається, і наслідки цього для Європи. Тому президент звернувся особисто до канцлера Шольца, щоб той допоміг "зруйнувати стіну".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський виступив перед Конгресом США: "Ми пропонуємо створити об'єднання U-24".

Також ми писали, що "Мир - це політика": на церемонії закриття Паралімпіади-2022 стався скандал.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом