Як не стати жертвою торговців людьми після перетину кордону?
Як не стати жертвою торговців людьми після перетину кордону?

Як не стати жертвою торговців людьми після перетину кордону?

Минуло більше трьох тижнів з початку війни в Україні. За даними ООН, з країни виїхало не менше трьох мільйонів жителів, більшість з яких – жінки і діти без чоловічої підтримки і допомоги.

Подробиці пише Центр протидії дезінформації при РНБО в Telegram.

Хто хоче отримати наживу на чужому горі?

Тікаючи від війни, людина перебуває в пригніченому стані. Вона налякана і дезорієнтована, емоційно нестабільна і психологічно втомлена. Перебуваючи далеко за межами рідного дому, дуже легко стати жертвою зловмисників, які не проти отримати наживу, використовуючи чуже горе.

Торгівля людьми має різні форми: трудова або сексуальна експлуатація, жебрацтво, вилучення органів

Центр протидії дезінформації попереджає про таких стерв'ятників, як торговці людьми. Вони можуть втертися в довіру до дестабілізованої людини, а пізніше силою піддати формі сучасного рабства, яке порушує права і експлуатує крім волі.

Торгівля людьми буває у формі трудової або сексуальної експлуатації, примусового жебрацтва, з метою вилучення органів і т. д.

Як не стати жертвою злочинців

Центр протидії інформації дав кілька порад, як поводитися закордоном, щоб уберегтися від спроб зазіхнути на свою свободу. Наприклад, нікому не віддавайте оригінали своїх документів, а всі копії тримайте в різних місцях багажу. Також не вступайте в контакти з незнайомими особистостями, що не вселяють довіри, не сідайте до них в автомобільний транспорт і не давайте телефон.

Ніколи не беріть в борг від незнайомих людей за кордоном, інакше ризикуєте стати фінансово залежними

Якщо вам запропонують роботу, спочатку дізнайтеся всі деталі і підпишіть трудовий договір. А краще розмовляйте з цього приводу з офіційними представниками бізнесу. Не беріть в борг у незнайомців, щоб не опинитися в заручниках у фінансовому питанні. Якщо ж потрапили в руки торговців, робіть все можливе, щоб зателефонувати за номером 112 – це екстрена допомога в ЄС.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що корисний і смачний рецепт хліба всього з двох інгредієнтів.

Також ми писали, що рецепт домашнього сиру з двох інгредієнтів за 30 хвилин-впорається кожен.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом