28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нардепи ініціювали кримінальну відповідальність за зйомку переміщень ЗСУ
Нардепи ініціювали кримінальну відповідальність за зйомку переміщень ЗСУ

Нардепи ініціювали кримінальну відповідальність за зйомку переміщень ЗСУ

У парламенті зареєстрували проєкт закону, що передбачає введення кримінальної відповідальності у разі несанкціонованого поширення інформації про пересування або розміщення сил і техніки ЗСУ під час військового або надзвичайного стану.

Внесення законопроєкту № 7189 було ініційовано групою нардепів, які представляють різні політичні сили. Текст відповідного документа опубліковано на сайті парламенту.

Причина реєстрації законопроєкту

Згідно з текстом пояснювальної записки, майже протягом місяця в Україні відбуваються активні бойові дії для відбиття збройної агресії РФ, однак деякі українці, часом необдумано, допомагають окупантам поширенням зайвої інформації, з якої ворогові стає відомим напрям, переміщення військової допомоги в Україну з інших країн, а також переміщення, рух або розташування ЗСУ та інших українських військових формувань України.

Скріншот фрагмента картки законопроєкту

За словами нардепа від політсили "Голос" Андрія Осадчука, у воєнний час такі "тиктокери" ризикують втратити свободу строком на 5-8 років. Якщо інформацію поширила організована група, що діє в корисливих цілях, то термін збільшується до 8-12 років.

Також 22 березня члени комітету з питань правоохоронної діяльності погодили кримінальну відповідальність у разі незаконного використання гуманітарної допомоги, пожертвувань на благодійні цілі або безоплатної допомоги. Тим, хто продає такі товари, у воєнний час може загрожувати 5-7 років в'язниці.

Що передувало?

Як відомо, 21 березня співробітники СБУ затримали в Києві горе-блогера, який опублікував відеозапис переміщення української військової техніки в Подільському районі.

ТРЦ у Подільському районі Києва після обстрілу

За його "наводкою" 20 березня російськими військами було завдано удару по з ТРЦ в цьому районі, що призвело до смерті 8 людей.

Нагадаємо, що окупанти перекидають в Україну терористів, щоб ліквідувати Зеленського, Єрмака і Шмигаля.

Ще ми писали, що Путін заявив про рекордну підтримку війни в Україні серед росіян.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом