Україна увійшла до мовного простору ЄС
Україна увійшла до мовного простору ЄС

Україна увійшла до мовного простору ЄС

Україна стала частиною мовного простору ЄС. 21 березня Генеральна асамблея Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL) одноголосно ухвалила рішення надати країні статус асоційованого члена. Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

“Сьогодні фронт боротьби за Україну — це і фронт утвердження української мови. Тому для нас велика честь приєднатися до континентальної родини мовних інституцій”, — заявив омбудсмен.

EFNIL об’єднує національні мовні інституції країн-членів ЄС. Організація займається контролем за дотриманням мовного законодавства, захистом державних мов, збором матеріалів про мовну політику в ЄС й заохоченням до вивчення офіційних європейських мов задля мовного та культурного розмаїття в ЄС.

Мовний омбудсмен підкреслив, що членство в EFNIL надасть Україні можливість формувати стратегію законодавчого захисту державної мови як майбутньої мови Європейського Союзу. Він також зазначив, що свідомий перехід громадян на українську — це ефективний захист інформаційного поля.

Читайте також:

Микита Кадан відкрив виставку в Voloshyn Gallery, яка тепер працює як укриття.

Національний академічний театр імені Лесі Українки змінив свою назву.

EFNIL
Источник материала
loader
loader