Уряд скасував карантинні зони та відсторонення від роботи невакцинованих
Уряд скасував карантинні зони та відсторонення від роботи невакцинованих

Уряд скасував карантинні зони та відсторонення від роботи невакцинованих

КИЇВ. 28 березня. УНН. Кабінет міністрів України скасував встановлення карантинних зон залежно від епідемічної ситуації в областях, а також усунення від роботи невакцинованих працівників на період воєнного стану. Про це УНН повідомляє з посиланням на постанову від 26 березня № 372.

Цитата

"Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, м. Києва, м. Севастополя встановлюється “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, крім періоду воєнного стану, введеного указом Президента України від 24 лютого 2022 року»,- йдеться в постанові.

Деталі

Так, на період воєнного стану:

• фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендувати дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19;
• фізичним особам рекомендувати забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
• закладам охорони здоровʼя забезпечити готовність до реагування на спалахи COVID-19 в умовах воєнного стану

Окрім того, на період воєнного стану скасовано норму про усунення від роботи невакцинованих співробітників.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила законопроект з роз'ясненнями, як працювати органам влади під час воєнного стану, зокрема і Кабміну у разі смерті чи зникнення міністрів.

Теги по теме
Коронавирус Кабмин
Источник материала
loader
loader