Вінниччина отримала нову партію модемів Starlink. Як їх розподілятимуть
Вінниччина отримала нову партію модемів Starlink. Як їх розподілятимуть

Вінниччина отримала нову партію модемів Starlink. Як їх розподілятимуть

Вінниччина отримала ще 27 модемів супутникового інтернет-зв'язку Starlink. Їх розподілять на медичні заклади вторинної та третинної ланки регіону, повідомляє голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Першочергово Starlink отримають опорні лікарні у Бершаді та Гайсині, які працюють як ургентні медичні заклади інтенсивного лікування. А також лікарні, які є плановими, але важливими стратегічно: Крижопільська, Шаргородська, Немирівська, Барська.

"Безперебійна робота наших медичних закладів, а саме високоспеціалізованого обкладання, залежить від стабільної роботи інтернету. Ми зможемо бути на зв’язку з нашими лікарнями у будь-кому районі й надавати допомогу нашим пацієнтам" - говорить директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Центр матері і дитини, обласна дитяча лікарня у Вінниці, клінічна лікарня №1 й інші міські лікарні також будуть забезпечені супутниковим інтернетом від Ілона Маска.

Точку, яка даватиме можливість використовувати швидкісний інтернет, можна оперативно розгорнути у будь-якому місці: як у приміщенні, так і в полі чи на блокпосту.

Це третій транш від Ілона Маска для Вінниччини. Першими Starlink в області отримали Централізовані диспетчерські з екстреної медичної допомоги. Також супутниковий зв'язок надали для потреб Цілодобової варти та Ситуаційного центру.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader