Автор фрази-мему про російський корабель Роман Грибов повернувся з російського полону
Автор фрази-мему про російський корабель Роман Грибов повернувся з російського полону

Автор фрази-мему про російський корабель Роман Грибов повернувся з російського полону

Прикордонник з острова Зміїний, автор наразі крилатої фрази “Русский военный корабль иди нахуй”, Роман Грибов повернувся з російського полону додому. Про це повідомив на фейсбуці голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

“Мав за честь вітати на Батьківщині нашого, без перебільшення, легендарного прикордонника. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність”, — зазначив Ігор Табурець.

Романа Грибова нагородили відзнакою “За заслуги перед Черкащиною”. Прикордонник також подякував співвітчизникам: "Насамперед хочу сказати величезне дякую українському народові за таку підтримку. Ми дуже відчуваємо цю підтримку. За нами сила, за нами правда, разом ми переможемо".

Нагадаємо, 24 лютого острів Зміїний атакували крейсер “Москва” та патрульний корабель “Василий Быков”. Окупанти вимагали від військовослужбовців Ізмаїльського прикордонного загону здатися по радіоканалу з безпеки судноплавства. Роман Грибов відповів загарбникам словами, що стали мемом та символом незламності українського духу. О 22:05 острів захопили. 28 лютого стало відомо, що військові зі Зміїного живі й перебувають у полоні росіян.

Загарбники з рф захопили в полон близько 100 осіб. Перший повноцінний обмін військовополоненими відбувся 24 березня.

Читайте також:

Кіт-інфлюенсер Степан із Харкова зібрав $ 10 тисяч на допомогу українським тваринам.

Міністр культури Олександр Ткаченко звернувся до Unicode з проханням створити українські емодзі.

Роман Грибов
Источник материала
loader
loader