Google у росії підкорилися цензурі: заборонили називати війну в Україні війною
Google у росії підкорилися цензурі: заборонили називати війну в Україні війною

Google у росії підкорилися цензурі: заборонили називати війну в Україні війною

Google погодилися на російське цензурування. Intercepter дізналися від підрядників компанії-перекладачів корпоративних текстів та інтерфейсів програм, що їм на початку березня надійшли листи, в яких повідомлялось, що замість терміну "війна" по відношенню до ситуації в Україні вони мають використовувати "надзвичайні обставини". Це стосується всіх продуктів Google, доступних російською мовою, в тому числі Google Maps, Gmail, AdWords, політики та спілкування з користувачами.

"Війна Росії, що триває, проти України більше не може називатися війною, це слід називати "надзвичайні обставини", — йдеться у листі. Зміни пов'язані з законом про цензуру, ухваленим у рф після повномасштабного вторгнення в Україну.

Проте в компанії зазначили, що термін "війна" продовжуватимуть використовувати на інших ринках. Навіть у повідомленні про зміну рекламної політики Google під назвою "Оновлення політики для надзвичайних подій" від 27 лютого 2022 року йдеться, що компанія блокує онлайн-рекламу в російських державних ЗМІ через "надзвичайні події”, а саме “війну в Україні". У матеріалі російською мовою частину про війну опустили.

На думку журналістів Intercepter, незважаючи на те, що Google одразу після початку війни засудили вторгнення рф в Україну, відкликала ліцензії на випуск Android-смартфонів під російськими товарними знаками та закривали проєкти брендівкраїни-агресора, політика компанії щодо цензури свідчить про її зацікавленість продовжувати бізнес в росії.

Читайте також:

Платіжна система PayPal повноцінно запрацювала в Україні.

У фейсбуці та в інстаграмі тепер можна закликати до насильства проти РФ, безкарно.

Google
Теги по теме
Google
Источник материала
loader
loader