На потреби армії спрямовано 21 млн грн, що мають російський слід
На потреби армії спрямовано 21 млн грн, що мають російський слід

На потреби армії спрямовано 21 млн грн, що мають російський слід

фото з відкритих джерел

Кошти були арештовані в рамках кримінального провадження за фактами зловживання владою, шахрайства та відмивання коштів

Офіс генерального прокурора заявив, що майже 21 млн грн, арештований в рамках кримінального провадження, передали на потреби Збройних сил України.

«На потреби Збройних Сил України передано 650,2 тис. євро, що становить приблизно 21 млн грн. Ці кошти були арештовані в рамках кримінального провадження за фактами службової недбалості, зловживання владою, розтрати, шахрайства та відмивання коштів службовими особами українських держпідприємств та іноземних компаній, у тому числі представники яких є громадянами РФ», – йдеться у повідомленні генпрокуратури.

За даними слідства, службові особи держпідприємств домовилися з громадянами РФ про «незаконне отримання коштів шляхом зменшення суми компенсації за загибель у липні 2019 року в територіальних водах Ісламської Республіки Мавританія промислового риболовецького судна, яке належало Україні».

В Офісі генпрокурора зазначили про фіксування факту безпідставного перерахування коштів за нібито врегулювання спору щодо затопленого судна на транзитний рахунок українського банку з банківського рахунку, відкритого на території РФ. У подальшому ці кошти суд арештував.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що з ексміністра з оточення Януковича стягнули майже $5 млн на оборону України. Гроші вилучено в рамках провадження про заволодіння державною резиденцією «Межигір’я».

Источник материала
loader
loader