Учасник ТНМК Фоззі розповів, чим допомагає Україні, та як YouTube блокує кліп гурту про війну
Учасник ТНМК Фоззі розповів, чим допомагає Україні, та як YouTube блокує кліп гурту про війну

Учасник ТНМК Фоззі розповів, чим допомагає Україні, та як YouTube блокує кліп гурту про війну

Нещодавно колективи ТНМК та з KOZAK SYSTEM випустили композицію про війну, яка отримала назву "Мамо".

Учасник відомого українського хіп-хоп гурту "ТНМК" Олександр Сидоренко, більше відомий як Фоззі, розповів, чим допомагає Україні у такі тяжкі часи.

Музикант займається волонтерством. Здебільшого шукає їжу та ліки для тих міст та селищ, де наразі спостерігається гуманітарна криза. Також артист допомагає й військовим.

"Зараз потреби змінюються щодня. Сьогодні треба знайти їжу для Харкова та гроші на шоломи. Що буде завтра, не знаю. Можливо, ще якісь гуманітарні потреби або мілітарі", - розповів музикант "Сніданку з 1+1".

Зокрема, в Олександра залишилися рідні у Харкові. Вони йому розповідають, чого бракує на потреби населення.

"Мама у Харкові, теща теж у Харкові, родичі у Харкові. Вони тримаються, вони сподіваються на наше військо. Громадяни України, мені здається, нарешті усвідомили, що найкраще, що сталося за всю історію незалежної держави, - це військо. Спілкуюся, дізнаюся, що треба. Першою чергою, дізнаюся що треба, які ліки треба. Здебільшого - їжа. Зараз збираємо їжу. Минулого тижня фуру назбирали, цього тижня теж треба. Харків, Чернігів. Цього тижня з'являться нові точки на мапі, які потребуватимуть гуманітарки", - поділився учасник гурту.

До речі, нещодавно колектив ТНМК разом з KOZAK SYSTEM випустив композицію про війну "Мамо". Пісня, у якій розповідається історія одного солдата, була написана рік тому, але музиканти її випустили саме зараз.

"Війна відбувається останні вісім років, тому ця пісня була написана рік тому. У ній йдеться про солдата, який повернувся додому, до мами на один день і спілкується з мамою, і обіцяє їй, що все буде добре. Тоді ніхто не знав, що учасники нашого гурту та KOZAK SYSTEM підуть на війну", - поділився Фоззі.

До слова, музиканти вже й встигли випустити кліп. Зокрема, у ньому артисти показали моторошні кадри війни в Україні. Втім, YouTube блокує відео через те, що там є військові дії.

"YouTube не подобається, що там військові дії. Але ми вирішили, що буде так, як ми зробили. Нам важливо зафіксувати свій стан саме в ці дні, тому що ми можемо всі вдавати, що все прекрасно, але ж це гіперстрес і для країни, і для кожного її мешканця. Тому ми захотіли випустити цей кліп", - зазначив Олександр.

Источник материала
Поделиться сюжетом