Поліція арештувала активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Оксана Марченко
Поліція арештувала активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Оксана Марченко

Поліція арештувала активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Оксана Марченко

Як з'ясувалося після обшуку маєтку «Ведмежа дубрава», подружжя Медведчуків полювало не лише на шкури вбитих тварин, а й на картини Йосипа Бокшая й Адальберта Ерделі. Кошти від реалізації конфіскованого майна передадуть на потреби ЗСУ.

Розпочалося досудове розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина народного депутата Віктора Медведчука телеведуча Оксана Марченко. Про це повідомляється на сайті Національної поліції. 

Роботу ведуть слідчі Головного слідчого управління за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

У рамках розслідування майно Оксани Марченко передадуть в управління агенству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Це три квартири, два майнових комплекси, цінні твори мистецтва та транспортні засоби.

6 квітня слідчі, оперативники ДСР та кіберполіції провели санкціоновані судом обшуки. Вони відвідали квартири і маєтки, що зареєстровані на товариство Оксани Марченко. Зокрема, це дача Медведчука «Ведмежа дубрава».

Тут правоохоронці вилучили понад 300 картин відомих художників. Зокрема, це твори авторства Бокшая, Ерделі, Манайла, Шолтеса, Глюка. Також було конфісковано снігоходи, квадроцикли та автомобілі.

Також а процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора було  задоволено клопотання слідчих про арешт трьох квартир та двох майнових комплексів.

Готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене під час обшуків майно. Надалі арештовані активи передадуть АРМА. Кошти від їх реалізації можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої підч час війни інфраструктури. 

Фото: сайт СТБ

Теги по теме
Виктор Медведчук Нацполиция
Источник материала
Поделиться сюжетом