Україна допоможе ЄС скоротити залежність від російських енергоносіїв - Галущенко
Україна допоможе ЄС скоротити залежність від російських енергоносіїв - Галущенко

Україна допоможе ЄС скоротити залежність від російських енергоносіїв - Галущенко

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Приєднання України до європейської енергомережі ENTSO-E дозволить країнам Європейського Союзу скоротити залежність від російських енергоносіїв. Про це заявив у середу міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю в ефірі національного телемарафону, пише УНН.

Деталі

Так, очільник Міненерго наголосив, що приєднання ОЕС України до об’єднаної енергосистеми континентальної Європи ENTSO-E забезпечило додаткову стабільність і безпеку нашої системи.

“Це двосторонній рух: нам потрібна європейська енергосистема, але з іншого боку європейська енергосистема теж потребує України для своєї надійної роботи”, - зазначив він.

Галущенко підкреслив, що після синхронізації навіть в умовах війни Україна почала експорт електроенергії до Польщі. Наразі ведеться робота над тим, щоб почати більш масштабний комерційний обмін з країнами ЄС.

Цитата

“Чим більше Україна зможе постачати електроенергії в Європу, тим менше європейці будуть споживати російські газ та вугілля. Тобто ми доповнюємо один одного у досягненні наших цілей”, - додав міністр.

Галущенко наголосив, що експорт електроенергії допоможе залучити значні кошти для української економіки і відбудови країни.

Доповнення

У березні Україна приєдналася до єдиної енергосистеми Європи (ENTSO-E).

ENTSO-E — європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об’єднує 43 оператори у 36 країнах європейського континенту.

Теги по теме
Украина Евросоюз электроэнергия энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом