Данілов: Росія мала напасти на Україну 22 лютого
Данілов: Росія мала напасти на Україну 22 лютого

Данілов: Росія мала напасти на Україну 22 лютого

У перший день війно було прийняте рішення про видачу зброї всім бажаючим захищати Україну
колаж: depositphotos

Єдине, чого українська влада не очікувала, це те, що у війні буде задіяна територія Білорусі

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Росія мала напасти на Україну 22 лютого. Про це він розповів в інтрев’ю ВВС.

«Ми були свідомі того, що буде відбуватися на території нашої країни. Більше того, дата нападу була не 24 лютого, а 22-го. Вони 22 лютого мали напасти на нашу країну в тому форматі, який є зараз», – наголосив Данілов.

Секретар РНБО не погодився із закидами, мовляв, українська влада не готувалися до військової агресії Росії. Він зазначив, що з 1 січня в Україні почав діяти закон про національний спротив, на кожній території розгорталися батальйони територіальної оборони.

«А коли в перший день було прийняте рішення про видачу зброї всім бажаючим захищати країну, – як ви вважаєте, ми могли заздалегідь сказати, що будемо видавати зброю? Ні, у нас все було по плану. Я можу сказати, коли 24 лютого о 5 ранку, – хоча насправді вторгнення почалося о 3:40, саме тоді на територію Луганської області зайшла перша колона російських танків, то коли десь з п'ятої до пів на шосту зібралися члени РНБО, у нас вже були заздалегідь заготовлені усі нормативно-правові документи, які ми мали прийняти. І хто каже, що ми не готувалися, той просто не розуміє, в який спосіб все це відбувається», – додав високопосадовець.

Єдине, чого українська влада не очікувала, зізнався Данілов, це те, що буде задіяна територія Білорусі. Дискусії були про це, але у підсумку вважали, що це буде по-іншому. Але сталося, як сталося, підсумував секретар РНБО.

Як відомо, російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader