У Туреччині до 70% теленовин присвячено Україні — керівниця ГО «Кримська сім’я»
У Туреччині до 70% теленовин присвячено Україні — керівниця ГО «Кримська сім’я»

У Туреччині до 70% теленовин присвячено Україні — керівниця ГО «Кримська сім’я»

Кримські татари в евакуації дають десятки інтерв’ю місцевим телеканалам, у яких розповідають про війну і російську окупацію.

Кримські татари захищають україну на інформаційному фронті. Про це керівниця громадської організації «Кримська сім'я» Аніфе Куртсеїтова розповіла в інтерв’ю сайту «Кримські новини».

За словами Аніфе Курсеїтової, турецькі канали здебільшого правдиво розповідають про ситуацію в Україні. Цій темі присвячено до 70% часу в інформаційних випусках.

Більшість людей в Туреччині вже інакше дивиться на ситуацію в Україні, каже керівниця ГО «Кримська сім'я». Зокрема, на вулицях збирають допомогу для українців.

«Було багато інтерв’ю, до п’ятдесяти приблизно. Діти дуже втомлювалися від спілкування з журналістами, але ми жодному телеканалу не відмовили. Це важливо, — каже Аніфе Курсеїтова. — Туреччина показує правдиву інформацію, до 70 відсотків новин присвячено війні в Україні. Інтерв’ю впливали на громадську думку. Тут є потужний російський рух. Це російські жінки турків. Вони інше розповідають».

Як пише інтернет-видання, евакуацію криських татар після 24 лютого організував Меджліс кримськотатарського народу спільно з турецькими відомствами. «Кримська сім'я» брала активну участь у координацыъ перевезень та облаштуванні людей на новому місці.

Нагадаємо, ситуація з захистом і моніторингом стосовно прав людину у тимчасово окупованому Криму значно погіршилася у кінці 2021 року. Саме тоді Верховний суд Росії заборонив міжнародну громадську організацію «Міжнародний Меморіал» та однойменний правозахисний центр, які вели захист активістів у Москві.

Фото: сайт Крим. Реалії

Теги по теме
Крым российская агрессия Турция крымские татары
Источник материала
Поделиться сюжетом