До Герцаївської ТГ звернулось понад 130 вимушених переселенців
До Герцаївської ТГ звернулось понад 130 вимушених переселенців

До Герцаївської ТГ звернулось понад 130 вимушених переселенців

Від початку повномасштабної збройної агресії росії проти незалежної України до Герцаївської територіальної громади Чернівецького району звернулось понад 130 вимушених переселенців. 112 родин знайшли тимчасові домівки у домогосподарствах мешканців громади, а також у переобладнаних під житло спорудах низки місцевих релігійних громад, комунальних освітніх установ та медичних закладів. Про це пише Чернівецька обласна рада у фейсбуці.

34 дитини шкільного віку з родин переселенців долучилися до дистанційного навчання в освітніх закладах громади.

Гуманітарний штаб Герцаївської міськради цілодобово надає допомогу переселенцям, розподіляє одяг, взуття, продукти харчування, засоби гігієни тощо. Чималі обсяги гуманітарної допомоги надходять від соціальних партнерів, колег та друзів з сусідньої Румунії – повітів Олтень, Ясси, Дорохой, Сучава, Радауць.

Днями активісти села Петрашівка за власної ініціативи організували збір коштів та придбали 3 позашляховика для потреб ЗСУ. Їх приклад підтримали жителі Тернавки та Байрак. Загалом українські військовики отримали від Герцаївської громади 5 транспортних засобів, незабаром буде придбано ще одну автівку, кошти на яку вже зібрано. Автомобілі допомагатимуть виконувати оперативні цілі та завдання військовим на передовій.

Теги по теме
Дети помощь Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом