Оборона Харкова. Заступник голови ОДА розкрив справжні наміри окупантів
Оборона Харкова. Заступник голови ОДА розкрив справжні наміри окупантів

Оборона Харкова. Заступник голови ОДА розкрив справжні наміри окупантів

Харківська багатоповерхівка після обстрілу окупантів 17 квітня
фото: ДСНС України

«Спроб проникнути в Харків вони не роблять, але…»

Росіяни перманентно обстрілюють житлові квартали Харкова, і це є тактика придушення, сіяння паніки. Наслідком цих дій стане втеча та витіснення населення з частини територій. Таку думку у інтерв’ю «Главкому» висловив заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

«Я схиляюсь до думки, що вони намагаються створити величезний «сірий пояс». Навіть якщо ми їх відкинемо до російського кордону, до самого Бєлгорода, дистанція, з якої вони луплять «градами», я вже мовчу про все інше, буде достатньою, аби обстрілювати Харків. Мета – не дати місту відновити хоч якесь довоєнне повноцінне життя. Аби запрацював бізнес, сплачувались податки і так далі», – пояснив Роман Семенуха.

Про такі наміри окупантів також може свідчити той факт, що спроб проникнути в Харків вони не роблять, вважає заступник голови ОДА.

«Станом на сьогодні прямої загрози немає від окупантів немає. Місто достатньо укріплене, тому метою є створення паніки і спонукати людей тікати з міста. Харків же навіть в цих умовах – це не тільки військові та мирні. Хтось має лагодити інтернет, зв'язок, газо- чи електропостачання. Ми стикаємося з нехваткою представників елементарних професій – навіть водіїв. Є багато лікарів, які залишилися в місті і є для мене героями. Але є й такі люди, які просто втратили мою повагу – інші наші лікарі ховаються по Західній Україні, коли цих фахівців тут не вистачає», – зауважив Семенуха.

Нагадаємо, раніше Семенуха розповідав, як окупанти пропонували керівникам Харківщини здатися.

Источник материала
loader
loader