Регіон Швабія прихистив уже близько десяти тисяч біженців з України
Регіон Швабія прихистив уже близько десяти тисяч біженців з України

Регіон Швабія прихистив уже близько десяти тисяч біженців з України

Німецький регіон Швабія прихистив уже близько десяти тисяч українців, які втекли від путінських ракет. Дві третини біженців проживають у місцевих сім’ях. Про це під час брифінгу повідомив президент Генеральної ради депутатів округу Швабія Мартін Зайлер, який прибув на Буковину із дружнім візитом, передає Чернівецька ОВА.

- Ми шоковані нападом росії на Україну, а також мужністю ваших солдатів та цивільного населення, які спільно борються з ворогом. Ми, безперечно, перебуваємо на вашій стороні, співчуваємо, підтримуємо, допомагаємо і будемо робити це й надалі. Бо ж Україна захищає не лише свою свободу, а й європейську гідність, – сказав Мартін Зайлер.

Він також розповів про 25-річну дружбу Швабії та регіону Буковини і запевнив, що партнерські відносини лише міцнітимуть.

- Нам зрозуміле прагнення України приєднатися до ЄС, тож сприятимемо, аби цей процес відбувся якомога швидше і все вдалося, – зазначив президент Генеральної ради депутатів округу Швабія.

На думку Мартіна Зайлера, Федеральний уряд Німеччини повинен надавати більше військової допомоги Україні, ніж досі.

- Перша військова допомога – це дуже добре, вона працює, але я вважаю, що ми ще інтенсивніше повинні здійснювати постачання важкого озброєння, щоб врятувати Україну. Дякувати Богу, дискусійний процес із цього питання розпочато. Канцлер Шольц повинен нарешті взяти чіткий курс на те, щоб краще підтримувати Україну, ніж до цього, адже на українському кордоні захищають нашу свободу, – пояснив німецький політик.

Натомість голова Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук подякував за багаторічну дружбу та гуманітарну допомогу, яку Швабія вже надавала та має намір надалі постачати Буковині.

Теги по теме
Украина война Германия помощь Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом