Швейцарія розподілятиме українських біженців по кантонах
Швейцарія розподілятиме українських біженців по кантонах

Швейцарія розподілятиме українських біженців по кантонах

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У Швейцарії змінили систему розміщення біженців з України. Тепер люди не зможуть самостійно обирати місце проживання. Про це інформує видання Swissinfo з посиланням на державний секретаріат з міграції, передає УНН.

Деталі 

Державний секретаріат з міграції (SEM, підрозділ Міністерства юстиції та поліції) повідомив, що мета полягає у розміщенні зареєстрованих українських біженців з урахуванням можливостей регіонів (кантонів) на основі принципу пропорційності.

Видання пояснює, що зазвичай федеральний центр спочатку розміщує біженців у федеральних Центрах прийому та розміщення мігрантів, а потім розподіляє їх за кантонами. Проте нині така система зазнає підвищеного навантаження, а по суті – перестала працювати.

Представник SEM Давід Келлер заявив, що труднощі в області організації розподілу кількості біженців, що збільшується, відчувають насамперед Цюріх, Базель і Берн, а також кантон Тичино.

Біженці вважають за краще селитися, що зрозуміло, у найпопулярніших і найрозвиненіших регіонах. Тепер із цією практикою буде покінчено. Біженці та швейцарські сім'ї, які їх приймають, більше не зможуть самостійно приймати рішення щодо розселення людей, які шукають захисту від війни. Але, як зазначається, сім'ї та групи біженців, що склалися, зможуть залишатися разом. Інші ж розподілятимуться по країні на підставі вказівок влади, а не відповідно до власних побажань.

А якщо хтось з біженців захоче змінити кантон, то згоду на це має дати кантональна влада з урахуванням принципу пропорційності.

Також видання інформує, від початку війни в Швейцарії було зареєстровано близько 37 000 біженців з України. Близько половини з них було розміщено у приватних домогосподарствах за підтримки неурядових організацій та окремих громадян. Всі українські біженці, за винятком кількох людей, вже набули особливого міграційного статусу (посвідка на проживання категорії S), який дозволяє їм шукати роботу та записуватися на мовні курси.

Нагадаємо 

Кількість біженців через війну в Україні перевищила 5 мільйонів.

Теги по теме
Украина Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом