СБУ затримала 11 осіб, які оприлюднили відео авіаударів по Львову
СБУ затримала 11 осіб, які оприлюднили відео авіаударів по Львову

СБУ затримала 11 осіб, які оприлюднили відео авіаударів по Львову

Не можна розповсюджувати відео, де видно як і де влучила ракета рашистів 
фото: Укрзалізниця

Служба оприлюднила відео з допитом одного з чоловіків, який знімав авіаудар

Служба безпеки України затримала 11 осіб. Вони знімали та поширювали кадри авіаударів, які ворог завдав по Львову 18 квітня. Затриманих відправили у фільтраційні пункти. Про це повідомила речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

Речниця розповіла, що у перший день після авіаудару по Львову, 18 квітня, СБУ затримала чотирьох людей. Наступного дня – ще п'ятьох. 20 квітня були затримані ще двоє осіб. З усіма затриманими провели профілактичні бесіди та попередили, що якщо вони здійснять таку діяльність повторно, їх притягнуть до відповідальності.

Представництво СБУ у Львівській області оприлюднило відео з допитом одного з чоловіків, який знімав авіаудар.

«Я став свідком авіаудару по Львову 18 квітня, що зафіксував на відео, і, не обдумуючи, надіслав кільком своїм знайомим у вайбер. У чому каюся, вибачаюся і більше такого робити не буду», – заявив затриманий.

Нагадаємо, що неприпустимо знімати моменти падіння чи влучання снарядів та наслідки обстрілів, публікуючи їх у реальному часі. Такі дії можуть допомогти ворогу коригувати вогонь. Крім того, за подібну зйомку та поширення кадрів у мережі передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Источник материала
loader
loader