Україна і США обговорили ембарго на російське ядерне паливо
Україна і США обговорили ембарго на російське ядерне паливо

Україна і США обговорили ембарго на російське ядерне паливо

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Україна і США обговорили ембарго на російське ядерне паливо та збільшення поставок американського ядерного палива на українські АЕС, повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі у Вашингтоні з першим заступником міністра енергетики США Девідом Турком, пише УНН.

Цитата

"Поінформував Девіда Турка про загрозу, яку російські війська несуть атомним електростанціям України, а отже й усьому світу. У цьому контексті обговорили можливість збільшення поставок ядерного палива зі США та запровадження ембарго на російське ядерне паливо, а також нафту й газ. Подякував США за рішучу позицію в цьому питанні", - повідомив Шмигаль у Telegram.

Деталі

Очільник українського уряду також повідомив партнерам, що, попри війну, вдалося синхронізувати українську енергетичну систему із європейською мережею ENTSO-E. "Уже почали експорт перших 200 МВт, і будемо розвивати цю співпрацю із ЄС для подальшого нарощення обсягів експорту електроенергії", - додав він.

"Розповів про план відновлення України, який базуватиметься на принципах зеленої економіки. Закликав США долучатися до його розробки, особливо в частині розвитку енергетичного сектору на основі сучасних технологій. Також запросив брати участь у проєктах із розвідки та видобутку газу в Україні", - зазначив Шмигаль.

Доповнення

Шмигаль зустрівся з держсекретарем США Блінкеном у Вашингтоні - закликав відключити всі банки рф від SWIFT.

Теги по теме
Украина Россия США санкции Денис Шмыгаль энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом