Молитва після Великодня на Святу Седмицю: що читати вранці замість "Отче наш"
Молитва після Великодня на Святу Седмицю: що читати вранці замість "Отче наш"

Молитва після Великодня на Святу Седмицю: що читати вранці замість "Отче наш"

Віряни відсвяткували великодні свята, проте весь тиждень з 25 квітня по 1 травня є чи не найкращим часом, щоб звернутися в молитві до Бога. В цей час слід перейнятися світлими і чистими думками, глибокою вірою і повагою до Бога і всіх святих.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

У Великодню седмицю замість ранкових читають Молитву на Святу Пасху.

Молитва на Святу Пасху

"Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і сущим у гробах, життя дарував. (Тричі). Воскресіння Христове бачачи, вклонімося святому Господу Ісусу, єдиному безгрішному. Хресту твоєму поклоняємося, Христе, і святе Воскресіння Твоє співаємо і славимо: ти бо єси Бог наш, хіба тобі іншого не знаємо, ім'я твоє іменуємо.

Прийдіть всі вірні, вклонімося святому Христовому воскресінню: се бо хрестом прийшла радість всьому світу. Завжди благословіть Господа, співаємо воскресіння його: розп'яття, бо зазнавши, смертю смерть зруйнуй." (Тричі)

Великдень, фото пресслужба МВС України

Під час Світлої седмиці віруючі можуть попросити прощення гріхів, благословення, даруванні сил і здоров'я. Прості молитви допоможуть кожному заручитися підтримкою Всевишнього і отримати допомогу в скрутну хвилину. В цей час моляться і за померлих родичів.

Молитви за спочилих

Упокій, Господи, душі рабів твоїх (ім'я), прости їм всі гріхи їх вільні і мимовільні, даруй їм Царство Твоє небесне і створи їм вічну пам'ять. (Цю коротку молитву слід читати якомога частіше).

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії на життя вічне покійних рабів твоїх (ім'я) і, як благий і Людинолюбець, що гріхи відпускаєш і руйнуєш брехню, полегши, відпусти і прости всі гріхи їх вільні і мимовільні, визволи їх від вічної муки і вогню геєнського і даруй їм причастя і насолоду вічних твоїх благ, які Ти приготував для тих, хто любить тебе. Бо хоча вони і згрішили, але не відступили від тебе, а безсумнівним Отця і Сина і Святого Духа вірували, в трійці славимого Бога і Трійцю в єдності православно до останнього подиху свого сповідували. Тому будь милостивий до них, і віру в тебе замість справ прийми, і зі святими твоїми, як щедрий, упокій: бо немає людини, щоб жив і не згрішив. Бо Ти один без всякого гріха, і правда Твоя-правда вічна; і Ти один Бог милості, щедрот і людинолюбства, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Великдень 2022, богослужіння ПЦУ фото Знай.ua

Нагадаємо, що "Укрпошта" випускає марку-продовження про крейсер "Москва", розкуплену за мить.

Раніше ми повідомляли, що у путіна помітили черговий "ляп" - навіть до церкви нормально сходити не може: зганьбили богослужіння на Великдень.

Теги по теме
Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом