Італійська компанія не буде платити РФ за газ рублями
Італійська компанія не буде платити РФ за газ рублями

Італійська компанія не буде платити РФ за газ рублями

Раніше Bloomberg повідомляв, що Eni готується відкрити рублеві рахунки в «Газпромбанку»
фото: Bloomberg

Eni спростувала намір йти на поступки Путіну

Італійська компанія Eni має намір дотримуватися існуючих договірних умов із закупівель російського природного газу і тому не відкривала рублевого рахунка. Про це заявив фінансовий директор Eni Франческо Гаттеі, передає інформагентство Ansa.

«Ми оплачуватимемо газ, що надійшов, у суворій відповідності з договірними умовами та міжнародними санкціями. Валюта договору та рахунки-фактури будуть у євро, і ми не відкривали рахунки в рублях», – сказав він.

27 квітня Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що італійський енергетичний гігант Eni SpA готується відкрити рублеві рахунки в «Газпромбанку», проте чекає подальших вказівок від влади щодо нового механізму оплати газу від Кремля.

Як повідомлялося, представники чотирьох країн Європейського союзу погодилися на відкриття рублевих рахунків у «Газпромбанку», аби оплачувати російський газ.

Нагадаємо, раніше Путін підписав указ про оплату за газ в рублях для «недружніх країн».

Як заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, Росія не зможе вимагати від Європи оплату за газ в рублях.

Згодом стало відомо, що Азербайджан не збирається платити за газ Росії рублями. Крім того, Євросоюз і Велика сімка відмовилися платити за газ в рублях.

Напередодні Фінляндія відмовилася платити Росії за газ у рублях.

Видання Bloomberg писало про чотирьох євровідступників, які погодилися на оплату російського газу рублями, але не називало їх. Втім, одна із країн зізналася сама – міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що у його країні немає інших робочих варіантів.

До слова, російський «Газпром» поінформував болгарську газову компанію Bulgargaz про припинення постачання газу з 27 квітня.

Источник материала
Поделиться сюжетом