В РНБО пояснили, чому в Україні виник дефіцит пального
В РНБО пояснили, чому в Україні виник дефіцит пального

В РНБО пояснили, чому в Україні виник дефіцит пального

КИЇВ. 3 травня. УНН. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону пояснив, чому в Україні відбувся дефіцит пального, передає УНН.

Цитата

"Ті компанії, які займаються постачанням, на жаль, не розраховували на патріотизм нашого населення, яке почало дуже швидко повертатися до своїх домівок. Перед 1 травня та Великоднем була велика кількість людей, які почали повертатися, попри прохання поки не їхати", – зазначив Данілов.

Він закликав українців не забувати про те, що у нас триває війна. І такі ситуації можуть траплятися. Данілов вважає, що найближчим часом все владнається і на АЗС буде необхідна кількість пального, а згодом відбудують і всі зруйновані російськими окупантами АЗС на звільнених територіях.

Нагадаємо

28 квітня у столиці, а згодом і по всій країні, виник дефіцит пального на АЗС. Автомобілісти по кілька годин стояли у чергах для того, щоб заправити авто. АЗС відпускають обмежену кількість пального - від 10 до 20 літрів, також наявні не всі марки бензину та на більшості заправок відсутнє дизельне пальне.

1 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива.

Так, зокрема, граничний рівень надбавок за літр дизпалива було підвищено з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ, бензинів автомобільних - з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ.

Зміни внесені на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування.

Очікується, що протягом тижня ситуація на ринку покращиться.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader