У Львові пропонують націоналізувати будівлі на території заводу “ЛАЗ”. Він ще з 90-х належить росіянам
У Львові пропонують націоналізувати будівлі на території заводу “ЛАЗ”. Він ще з 90-х належить росіянам

У Львові пропонують націоналізувати будівлі на території заводу “ЛАЗ”. Він ще з 90-х належить росіянам

КИЇВ. 4 травня. УНН. Львівська влада пропонує націоналізувати будівлі, які розташовані на території Львівського автобусного заводу “ЛАЗ”, який з 90-х років належав росіянам. Всього в місті близько 80 підприємств належать представникам рф. Про це повідомив львівський міський голова Андрій Садовий у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні на засіданні президії конгресу місцевих та регіональних влад запропонував націоналізувати будівлі, які розташовані на території Львівського автобусного заводу “ЛАЗ”. Він ще з 90-х років належить росіянам", - написав Садовий.

Деталі

З його слів, на основі заводу планується збудувати муніципальний індустріальний парк.

Як повідомив мер, це - величезна територія близько до центру міста, яка може бути базовою локацією для виробництва електромобілів.

Також з його слів, західні інвестори готові запустити виробництво електродвигунів. Тут можуть отримати роботу львів’яни та українці, які були змушені шукати собі новий дім.

За словами міського голови, дорожня карта вже готова.

Крім того, він повідомив, що близько 80 підприємств, які зареєстровані на території Львова, повністю або частково належать росіянам.

"Всю інформацію передали до військової адміністрації. Нещодавно прийнятий закон про націоналізацію дозволяє зробити так, щоб у Львові та всіх інших містах України не було навіть маленької частинки, яка може належати ворогу", - додав Садовий.

Додамо

1 квітня Верховна Рада схвалила закон, який передбачає націоналізацію майна громадян росії, а також громадян України, які публічно заперечують війну. За прийняття в цілому законопроєкту №7169 "Про внесення змін до Закону України "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів" щодо уточнення окремих положень" проголосували 305 депутатів.

Закон також дозволяє націоналізувати майно компаній рф.

Теги по теме
Львов и Львовская область
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны