Окупанти Луганська призначили ексжурналіста Родіона Мірошника своїм представником у Росії
Окупанти Луганська призначили ексжурналіста Родіона Мірошника своїм представником у Росії

Окупанти Луганська призначили ексжурналіста Родіона Мірошника своїм представником у Росії

Колишній прессекретар Єфремова та Януковича, ексдиректор Луганської ОДТРК співпрацює з проросійськими бойовиками з 2014 року.

Проросійські бойовики, які тимчасово окупували Луганськ, призначили ексжурналіста Родіона Мірошника своїм представником у Росії, назвавши його «послом». Про це пишуть російські та підконтрольні бойовикам ЗМІ.

Родіон Мірошник у 2005 році був прессекретарем «регіонала» Олександра Єфремова, коли той був головою державної адміністрації Луганської області. У 2006-2007 роках був прессекретарем Віктора Януковича. Двічі керував Луганською ОДТРК: із 2006 року по 2010-й, та з 2011-го по 2014-й.

Деякий час після початку російської агресії на Донбасі у 2014-му він переховувався в Москві, а потім повернувся в окупований Луганськ. У грудні 2014 року його призначили заступником керівника терористів «ЛНР» Ігоря Плотницького.

У 2017 році Мірошника оголосили в розшук. Його підозрюють за ч. 1 ст. 109 (умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади), ч. 2 ст. 110 (умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) КК України.

4 грудня 2021 року Мірошник виступив по відозв'язку в ефірі токшоу на телеканалі «Наш». Його представили як учасника політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську. Під час ефіру Мірошник звинуватив Україну в недотриманні Мінських домовленостей, заявив, що бойовики воюють у тому числі зброєю, яку їм начебто продає Україна. За його словами, Росія «не є учасником конфлікту на Донбасі», а територія Донбасу начебто не перебуває у складі України, тому на неї «не поширюється українське право».

  • Читайте також: «Слуга народу» провела перемовини з терористами
Теги по теме
российская агрессия Боевики
Источник материала
Поделиться сюжетом