Google платить більш ніж 300 видавцям із ЄС за новини, планує більше - Reuters
Google платить більш ніж 300 видавцям із ЄС за новини, планує більше - Reuters

Google платить більш ніж 300 видавцям із ЄС за новини, планує більше - Reuters

КИЇВ. 11 травня. УНН. Підрозділ Alphabet Google підписав угоду про виплату більш ніж 300 видавцям у Німеччині, Франції та чотирьох інших країнах ЄС за їх новини та запустить інструмент, що полегшує реєстрацію й іншим, повідомила компанія для Reuters, пише УНН.

Цитата

"Наразі у нас є угоди, які охоплюють понад 300 національних, місцевих та спеціалізованих новинних видань у Німеччині, Угорщині, Франції, Австрії, Нідерландах та Ірландії, і багато інших обговорень продовжуються", — директор з новин та видавничого партнерства Суліна Коннал у повідомленні в блозі, яке, як очікується, буде опубліковано пізніше у середу.

Деталі

У блозі не йдеться, скільки платять видавцям.

Дві третини цієї групи - німецькі видавництва, включаючи Der Spiegel, Die Zeit та Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Зараз ми оголошуємо про запуск нового інструменту, що дозволяє робити пропозиції тисячам інших видавців новин, починаючи з Німеччини та Угорщини та найближчими місяцями поширюючи його на інші країни ЄС", — сказала Коннал у своєму блозі.

Інструмент пропонуватиме видавцям розширену угоду про перегляд новин, яка дозволяє Google показувати фрагменти та мініатюри за ліцензійну плату.

Доповнення

Як вказано, цей крок, про який буде оголошено публічно пізніше в середу, слідує за ухваленням три роки тому важливих правил ЄС у галузі авторського права, які вимагають, щоб Google та інші онлайн-платформи платили музикантам, виконавцям, авторам, видавцям новин та журналістам за використання їх робіт.

Видавці новин, одні з найзапекліших критиків Google, вже давно закликають уряди забезпечити, щоб онлайн-платформи платили справедливу винагороду за їх контент. Австралія минулого року зробила такі платежі обов'язковими, тоді як Канада запровадила аналогічний закон минулого місяця.

Теги по теме
Евросоюз Новости Google
Источник материала
Поделиться сюжетом