Ізраїль заявляє, що Іран працює над передовими урановими центрифугами на нових підземних об'єктах
Ізраїль заявляє, що Іран працює над передовими урановими центрифугами на нових підземних об'єктах

Ізраїль заявляє, що Іран працює над передовими урановими центрифугами на нових підземних об'єктах

КИЇВ. 17 травня. УНН. Іран працює над сучасними урановими центрифугами на нових підземних об'єктах, що будуються поруч із атомною електростанцією в Натанзі, заявив у вівторок міністр оборони Ізраїлю. Про це УНН пише з посиланням на Jerusalem Post.

Цитата

"Іран докладає зусиль для завершення виробництва та встановлення 1000 додаткових удосконалених центрифуг IR6 на своїх ядерних об'єктах, включаючи нові об'єкти, що будуються на підземних об'єктах, що примикають до Натангу", - заявив міністр оборони Бенні Ганц у своєму виступі.

Деталі

У своєму виступі Ганц згадав про можливу війну з Іраном.

"Ціна такої майбутньої війни, яка, як ми сподіваємося, не відбудеться, і якій можна запобігти або зменшити вплив за допомогою жорсткіших переговорів світових держав", - сказав він.

Рам Бен-Барак, голова парламентського комітету із закордонних справ та оборони, підтвердив повідомлення ізраїльських ЗМІ у вівторок про те, що ВПС Ізраїлю в рамках запланованих місячних військових навчань імітуватимуть напад на Іран.

"Ці навчання були заплановані давно, - сказав Бен-Барак радіо "Решет Бет". - Ми готуємося до гіршого і сподіваємося на краще".

Доповнення

У звіті Міжнародного агентства з атомної енергії ООН (МАГАТЕ) від 3 березня йдеться, що Іран встановив або планував встановити загалом три каскади IR6, що становить близько 660 машин.

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив минулого місяця, що Іран відкрив новий підземний цех у Натанзі для виготовлення деталей центрифуг.

Центрифуги використовуються для очищення урану для цивільних проектів або на більш високих рівнях для виробництва палива для бомб. За прогресом Ірану у цій галузі спостерігають світові держави, які намагаються відродити ядерну угоду з Тегераном, який заперечує наявність військових планів.

Теги по теме
Израиль Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом