рф готує пропагандистський "прес-тур" до окупованих територій України для іноземних ЗМІ - ГУР
рф готує пропагандистський "прес-тур" до окупованих територій України для іноземних ЗМІ - ГУР

рф готує пропагандистський "прес-тур" до окупованих територій України для іноземних ЗМІ - ГУР

КИЇВ. 17 травня. УНН. На тимчасово окупованих територіях України готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів. Йдеться про представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Цитата

"Для створення фейків росія намагається залучити іноземні ЗМІ. (...) Департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує прес-тур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України. З 18 до 21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними воєнної розвідки, кремлівські пропагандисти планують звинуватити у знищенні міста Україну, тому вони вже завезли до Маріуполя уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донецької області.

Понад те, у Донецьк та Горлівку приїдуть "місцеві очевидці", які розповідатимуть журналістам про "злочини" захисників Маріуполя, вказує ГУР.

У розвідці наголошують, що "прес-тур" також передбачає виїзд групи з Ростова-на-Дону та відвідування журналістами Херсону, Нової Каховки, Скадовська, Армянська та Донецька, де запланована зустріч з "головою ДНР" Денисом Пушиліним.

"Застерігаємо іноземних журналістів про плани пропагандистів країни-агресора зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів та нагадуємо про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України і проникнення на територію незалежної держави", - резюмували в ГУР.

Нагадаємо 

Проросійські Telegram-канали поширюють фейк про "епідемію туберкульозу" у Збройних силах України.

Теги по теме
Украина Россия война российская агрессия пропаганда
Источник материала
Поделиться сюжетом