Подоляк вважає невизнане Придністров'я дестабілізуючим чинником, прогнозує можливість "якихось" рішень
Подоляк вважає невизнане Придністров'я дестабілізуючим чинником, прогнозує можливість "якихось" рішень

Подоляк вважає невизнане Придністров'я дестабілізуючим чинником, прогнозує можливість "якихось" рішень

КИЇВ. 18 травня. УНН. Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Придністровський регіон є дестабілізуючим чинником, і не лише для Республіки Молдова. Він зазначив, що в міру ескалації конфлікту буде ухвалено рішення щодо цього регіону. Про це Подоляк сказав в ефірі "Молдова 1" (TRM), пише УНН.

Цитата

"Я вважаю, що до списку санкцій має бути включено якнайбільше суб'єктів, які працюють у Придністров'ї. Взагалі Придністров'я у його нинішньому вигляді справді є дестабілізуючим чинником не лише для Молдови, у цьому плані, що воно не дає країні ефективно розвиватися, наявність будь-яких темних і кримінальних офшорів стримує економічне зростання. Це також ядро дестабілізації та напруженості в Україні. Безперечно, у міру ескалації конфлікту будуть ухвалені якісь рішення щодо Придністров'я", - сказав він.

Деталі 

Також, за словами Подоляка, наразі діалог між Україною та росією неможливий.

"Ментальний та емоційний клімат сильно змінився після подій у Київському регіоні, коли ми побачили бійню у Бучі, у Гостомелі, Ірпені та інших містах, після Волновахи, Маріуполя, після всього, що відбувається у Херсоні. Звісно, умови такої зустрічі змінюються. Організувати, звичайно, складно, бо, говорячи делікатно, росія та її політичне керівництво погано розуміють, що вони роблять в Україні. Я думаю, якщо вони почнуть правильно сприймати навколишній світ, то ймовірність цієї зустрічі збільшиться", — додав радник.

Також Подоляк наголосив, що український опір на заводі "Азовсталь" - сильний символ, який не влаштовує путіна, є ймовірність того, що солдати, евакуйовані на окуповані території, можуть зазнати репресій.

Нагадаємо 

росія може влаштувати провокації на території Придністровського регіону Молдови.

В Одеській області в районах, прилеглих до державного кордону, зокрема з невизнаним Придністров’ям, посилено контроль за дотриманням прикордонного режиму.

Теги по теме
Украина война Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом