Присутність російських військ у Придністров'ї порушує нейтралітет та незалежність Молдови – Санду
Присутність російських військ у Придністров'ї порушує нейтралітет та незалежність Молдови – Санду

Присутність російських військ у Придністров'ї порушує нейтралітет та незалежність Молдови – Санду

КИЇВ. 18 травня. УНН. Присутність російських військ біля Придністровського регіон порушує нейтралітет і незалежність Молдови. Про це заявила президент республіки Майя Санду у середу під час виступу в Європарламенті, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Придністровський конфлікт - це ще одна проблема, з якою стикається країна, прагнучи мирного політичного врегулювання конфлікту, повністю зберігаючи суверенітет та територіальну цілісність Молдови в межах наших міжнародно визнаних кордонів”, - заявила молдавський президент.

Деталі

Проте, за її словами, нещодавня напруженість усередині придністровського регіону посилила стурбованість щодо потенційної дестабілізації.

Уряд Молдови докладає всіх зусиль для підтримки мирної та стабільної ситуації, слідуючи дипломатичним шляхам вирішення конфлікту, і продовжуватиме робити це "заради наших громадян на обох берегах Дністра", заявила Санду.

За її словами, уряд має бачення мирної реінтеграції країни, яке спрямовуватиме зусилля республіки щодо підтримки стабільної ситуації.

Також, за словами президента, на сьогодні немає безпосередньої загрози втягування Молдови у війну.

Цитата

"Молдова є нейтральною країною за конституцією, це становище досі підтримується більшістю наших громадян, і ми його поважаємо. Проте, щоб бути справді нейтральною країною, ми постійно закликаємо до виведення російських військ з нашої території, оскільки їхня присутність у Придністровському регіоні докорінно порушує наш нейтралітет і нашу незалежність", - наголосила вона.

Нагадаємо

Раніше сьогодні відбувся діалог України та Молдови про стан та перспективи придністровського врегулювання, зокрема у контексті повномасштабної війни росії проти України.

Як заявляв раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Україна підтримуватиме територіальну цілісність та суверенітет Молдови, незважаючи на те, що очікувалася найкраща реакція Кишенева на запити Києва щодо підтримки на початку російського вторгнення.

Теги по теме
Россия Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом