Економіка Росії в 1 кв. впала більше, ніж очікувалося
Економіка Росії в 1 кв. впала більше, ніж очікувалося

Економіка Росії в 1 кв. впала більше, ніж очікувалося

Зростання ВВП Росії впало до 3,5% попри середні прогнози економістів у 3,7%, що знаменує рецесію через західні санкції за вторгнення РФ в Україну, пише Bloomberg

У першому кварталі року економічне зростання Росії сповільнилося, хоча охопило лише один повний місяць наслідків перших санкцій за вторгнення в Україну. Відтак, у березні проявився лише початковий вплив санкцій, який зростатиме далі, передає «Економічна правда».

Валовий внутрішній продукт виріс на 3,5% у річному вимірі проти зростання на 4% в останньому кварталі 2021 року за попередніми даними Федеральної служби статистики. Це менше, ніж середній прогноз економістів, опитаних Bloomberg, щодо зростання на 3,7%, що збігається з оцінкою російського Міністерства економіки.

Очікується, що санкції, запроваджені країнами заходу, які вразили основні російські фінансові установи та компанії та спричинили відхід іноземних фірм, спровокують глибоку рецесію в Росії. Річні прогнози падіння ВВП Росії варіюються від 8% до 12%.

Опитані агентством економісти прогнозують, що зростання ВВП агресора в першому кварталі зміниться глибоким падінням у другому. Наразі схоже, що санкції призводять до поступового збою економіки, а не до раптової зупинки діяльності.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Теги по теме
Экономика
Источник материала
Поделиться сюжетом