У Німеччині випробували установку для протидії БПЛА
У Німеччині випробували установку для протидії БПЛА

У Німеччині випробували установку для протидії БПЛА

Лазерна зброя розробляється для боротьби з беспілотниками, її створюють в інтересах німецької армії. Про це повідомила компанія Rheinmetall. Перші випробування з лазерним стендом були проведені на полігоні Rheinmetall в Унтерлюсе в рамках програми протидії безпілотним авіаційним системам (C-UAS).

Компанія Rheinmetall повідомила про успішне випробування демонстраційної версії лазерної зброї, яка створена на замовлення німецького Бундесверу. Лазерний випробувальний стенд служить не лише демонстратором технологій лазерної зброї, а й основою для майбутніх науково-дослідних робіт.

Ілюстрація/лазерна установка

Випробувальний стенд розроблений так, щоб усі компоненти майбутньої системи лазерної зброї можна було досліджувати модульно. Кожен інтерфейс до датчиків – наприклад, радара – або джерела енергії та лазерного променю є «відкритими» конструкціями.

Це дозволяє ітераційно перевіряти кожну можливу комбінацію, а потім порівнювати результати. Метою поточних досліджень на лазерному стенді є створення відповідної конфігурації для демонстратора технологій зі створення мобільної установки потужністю лазера понад 10 кВт для інтеграції в бойову машину Boxer до кінця 2022 року.

Лазерний тестовий стенд складається з 20-футового контейнера, розділеного на три відсіки: лазерний, операторський та інфраструктурний.

Джерело лазерного променю, що містить п’ять волоконних лазерних модулів потужністю 2 кВт, встановлено в лазерному відсіку. Об’єднані за допомогою спектрального зв’язку, окремі лазерні модулі досягають загальної потужності 10 кВт, таким чином створюючи гарну якість променя.

Під час випробування за програмою C-UAS, різноманітні типи безпілотників оптично відстежувалися та нейтралізувалися на відстані до одного кілометра. У Rheinmetall заявили, що отримані результати тестувань були більш ніж задовільними. На даний момент лазерний стенд повністю складається з вузлів, виготовлених Rheinmetall. Але відкрита архітектура інтерфейсу стенду дає можливість інтегрувати та тестувати компоненти інших виробників. Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом