Євген Клопотенко отримав нагороду фуд-блогера року у Каннах
Євген Клопотенко отримав нагороду фуд-блогера року у Каннах

Євген Клопотенко отримав нагороду фуд-блогера року у Каннах

Український шеф-кухар Євген Клопотенко отримав нагороду World Influencers and Bloggers Awards 2022 як фуд-блогер року. Про це він повідомив у своєму Facebook.

Цього року World Influencers and Bloggers Award відбулася вчетверте. Традиційно нагородження проходить у травні під час Каннського кінофестивалю. Щороку оргкомітет відзначає найкращих світових лідерів думок і блогерів за їхні досягнення та позитивний вплив на аудиторію соціальних медіа.

"Тут знакове не те, що у мене є нагорода. Тут знакове те, що сторінка в інстаграмі, яка про українську кухню, отримала світову премію. Що це означає: українська культура ще глибше вписується у контекст світу. І це однозначна перемога української гастрономії на світовому рівні. Офіційна. А я так ото – більше інструментик, який допомагає цьому статися", – зазначив Клопотенко у дописі.

Примітно, що цього року церемонія нагородження відбулася зі зміною звичного формату події – під час гала-вечері збирали кошти для потреб України. Оргкомітет заходу закликав інфлюенсерів, блогерів та гостей підтримати їхню ініціативу та допомогти тим, хто страждає в Україні від російської військової агресії.

"Тому (...) сказав світовим інфлюенсерам, що вони впливають на світ через смартфони, і вони можуть вплинути на ситуацію в Україні. Знаю, що ніхто з них не хоче показувати війну, і вони можуть цього не робити. Але вони можуть розповідати про Україну в контексті своїх блогів. Нехай тревел-блогер розповідає про українські міста. Фешн-блогер - про українських дизайнерів. Цього вже буде достатньо. Просто тримати інформаційно Україну у фокусі", – додав він.

Євген Клопотенко – відомий український шеф-кухар, ресторатор та новатор. В минулому, переможець 5 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф". Засновник соціального проєкту "Нове шкільне харчування", автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com. Один з популяризаторів борщу на світовій культурній та кулінарній арені, ініціатор включення цієї страви до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

На телеканалі UA: Перший у 2018 та 2019 роках виходило кулінарно-літературне шоу "Енеїда", де Євген Клопотенко був ведучим. Щопрограми він запрошував на кухню знавців української літератури та разом з ними знайомив глядачів з маловідомими рецептами української кухні, які були улюбленими стравами письменників.

Источник материала
loader
loader