Мед з бузини – як приготувати
Мед з бузини – як приготувати

Мед з бузини – як приготувати

Про користь ягід бузини відомо давно.

Плоди містять велику кількість вітамінів A, B, C.

З ягід бузини готують варення, сиропи, вино.

Не менш корисні і квіти цього куща.

Тому їх заварюють як чай, роблять лікувальні настоянки й варять так званий мед.

Насправді це варення, яке за своєю консистенцією та кольором дуже схоже на мед.

Готується він просто, а виходить ароматним і дуже смачним.

Як його приготувати, розповів шеф та експерт реаліті На ножах (Новий канал) Алекс Якутов.

Зараз дивляться.

квітки бузини – дві щільно заповнені склянки.

вода – 500 мл.

цукор – 1 кг.

лимонна кислота – 0,25 ч.

Найпростіший рецепт приготування спаржі.

Квітки промиваємо та відокремлюємо від гілочок.

Складаємо в каструлю та заливаємо водою.

Доводимо до кипіння і кип’ятимо 10-15 хвилин.

Даємо настоятися щонайменше годину.

Усі квітки викидаємо.

У відвар додаємо цукор та лимонну кислоту.

Вона потрібна, щоб мед не кристалізувався.

Варимо на повільному вогні дві години, періодично помішуючи.

Готовність визначайте за густотою.

Хочете мед густіший – варіть довше.

Мед можна вживати.

?>.

Источник материала
Поделиться сюжетом