Про користь ягід бузини відомо давно.
Плоди містять велику кількість вітамінів A, B, C.
З ягід бузини готують варення, сиропи, вино.
Не менш корисні і квіти цього куща.
Тому їх заварюють як чай, роблять лікувальні настоянки й варять так званий мед.
Насправді це варення, яке за своєю консистенцією та кольором дуже схоже на мед.
Готується він просто, а виходить ароматним і дуже смачним.
Як його приготувати, розповів шеф та експерт реаліті На ножах (Новий канал) Алекс Якутов.
Зараз дивляться.
квітки бузини – дві щільно заповнені склянки.
вода – 500 мл.
цукор – 1 кг.
лимонна кислота – 0,25 ч.
Найпростіший рецепт приготування спаржі.
Квітки промиваємо та відокремлюємо від гілочок.
Складаємо в каструлю та заливаємо водою.
Доводимо до кипіння і кип’ятимо 10-15 хвилин.
Даємо настоятися щонайменше годину.
Усі квітки викидаємо.
У відвар додаємо цукор та лимонну кислоту.
Вона потрібна, щоб мед не кристалізувався.
Варимо на повільному вогні дві години, періодично помішуючи.
Готовність визначайте за густотою.
Хочете мед густіший – варіть довше.
Мед можна вживати.
?>.