Шириться світом: в Ізраїлі виявлено перший випадок віспи мавп
Шириться світом: в Ізраїлі виявлено перший випадок віспи мавп

Шириться світом: в Ізраїлі виявлено перший випадок віспи мавп

КИЇВ. 20 травня. УНН. Перший випадок мавп'ячої віспи було виявлено в Ізраїлі, повідомила у п'ятницю лікарня Тель-Авіва. Про це УНН пише з посиланням на Haaretz.

Деталі

Лікарня Іхілов повідомила, що чоловік у віці 30 років, який нещодавно подорожував Західною Європою, надійшов у відділення невідкладної допомоги із симптомами захворювання. Він був поміщений до карантину після того, як виникла підозра на захворювання, і в даний часу у нього проявляються легкі симптоми.

Випадки хвороби, пов'язаної з віспою, раніше спостерігалися лише серед людей із Центральною та Західною Африкою.

Довідка

Віспа мавп зазвичай викликає лихоманку, озноб, висип та виразки на обличчі або статевих органах. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, ця хвороба є смертельною для кожної десятої людини, але противіспні вакцини забезпечують захист, і також розробляються деякі противірусні препарати.

Доповнення

Минулого тижня Велика Британія, Іспанія, Португалія, Італія, США, Швеція та Канада повідомили про інфекції, переважно серед молодих людей, які раніше не їздили до Африки. Франція, Німеччина, Бельгія та Австралія підтвердили свої перші випадки віспи мавп у п'ятницю.

Одна з теорій, яку вивчають британські чиновники охорони здоров'я, полягає в тому, чи хвороба передається статевим шляхом. Чиновники охорони здоров'я попросили лікарів та медсестер бути напоготові щодо потенційних випадків, але заявили, що ризик для населення загалом низький.

У п'ятницю британське агентство з безпеки охорони здоров'я повідомило про 11 нових випадків віспи мавп, заявивши, що «помітна частина» останніх випадків зараження у Великій Британії та Європі припадає на молодих чоловіків, які ніколи не подорожували до Африки, які були геями, бісексуалами або займалися сексом з чоловіками.

Влада Іспанії та Португалії також заявила, що їхні випадки були у молодих чоловіків, які в основному займалися сексом з іншими чоловіками.

Експерти наголосили, що вони не знають, чи поширюється хвороба статевим шляхом чи іншими тісними контактами, пов'язаними із сексом.

Теги по теме
Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом