Країни G7 обговорюють способи обмежити потік нафтових грошей росії
Країни G7 обговорюють способи обмежити потік нафтових грошей росії

Країни G7 обговорюють способи обмежити потік нафтових грошей росії

КИЇВ. 20 травня. УНН. Під час зустрічі міністрів фінансів країн "Групи семи" (G7) обговорили вторинні санкції та інші способи обмеження доходів росії від нафти за мінімізації впливу на ціни на енергоносії. Про це повідомила міністр фінансів США Джанет Єллен, яку цитує Bloomberg, пише УНН.

Деталі

США вже заборонили імпорт нафти з росії, і країни Євросоюзу мають намір зробити те саме поступово протягом наступного року. Тим часом, офіційні особи G7 також обговорили можливість вторинних санкцій для обмеження цін на російську нафту, заявила Єллен журналістам у німецькому Бонні у четвер.

Створення того, що можна назвати картелем покупців задля забезпечення встановленої ціни га російську нафту, може допомогти мінімізувати доходи Москви, пише видання.

"Багато людей, зокрема я, знаходять це привабливим із загального економічного погляду, але насправді змусити його працювати складно, і всі ці питання ще не вирішені", — сказала Єллен.

Обмеження цін на нафту, як вказано, буде у центрі уваги президента США Джо Байдена під час його поїздки до Азії, у той час, як США та їхні союзники працюють над обмеженням одного з основних потоків доходів росії в умовах її вторгнення в Україну.

За словами людини, знайомої із цим питанням, лідери ЄС також підтримають обмеження цін, коли наприкінці травня зберуться у Брюсселі для обговорення питання України.

"Європейці намагаються зрозуміти, що вони збираються робити, і це в основному залежить від європейців", - сказала Єллен.

"Їхня основна мета — позбавитися залежності від російської нафти протягом наступного року, а тим часом, я думаю, вони відкриті для пошуку способів скорочення російських доходів. І мета полягає в тому, щоб забезпечити надходження деякої кількості російської нафти на ринок, щоб стримувати світові ціни, щоб ми не мали надмірного негативного впливу на треті країни", - вказала вона.

Джерело, знайоме з цим питанням, сказало, що встановлення цінової стелі ще далеке від того, щоб стати реальністю, але є частиною зусиль щодо тиску на росію без введення санкцій щодо покупців російської енергії. Такі санкції, напевно, викликають лють у таких країн, як Індія, які покладаються на російську нафту, пише видання.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що введення нафтового ембарго проти рф є лише питанням часу. І що країни ЄС рано чи пізно досягнуть однієї позиції по введенні заборони на російську нафту.

Теги по теме
США Евросоюз санкции нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом