Українцям розповіли, коли пересадять на сучасні поїзди
Українцям розповіли, коли пересадять на сучасні поїзди

Українцям розповіли, коли пересадять на сучасні поїзди

Мінінфраструктури підписав меморандум про співробітництво із США, відповідно до якого планується повне оновлення поїздів та пришвидшення їх руху. Повідомила пресслужба міністерства на Facebook-сторінці.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися
Зокрема, 19 травня було досягнуто згоду по ключовим питанням у галузі співпраці України та США, яке поглибило співробітництво між країнами. Як зазначили сторони, відновлення транспортної інфраструктури має велике значення, тому наш уряд розраховує на всебічну підтримку американських колег у даному питані.
Слід зазначити, що роль залізниці з моменту введення воєнного стану, стала ключовою у процесі порятунку людей та забезпеченні життєдіяльності. Саме залізничним транспортом було евакуйовано у безпечні місця осіб з окупованих територій, не говорячи про перевезення стратегічно важливого вантажу.
На сьогодні, більшість локомотивів та вагонів підприємства застарілі й вимагають заміни. Тому, підписання меморандуму має велике значення у подальшому розвитку галузі.
Відповідно до намірів, планується до 2030 року оновити весь парк локомотивів та вагонів, а також прискорити рух між великими містами. А це означає, що через 8 років українці зможуть подорожувати у новеньких вагонах, а тривалість поїздок може стати меншою.
Проте, в повідомлені не уточнюється. скільки саме грошей планується витратити на таку модернізацію і які саме локомотиви та вагони будуть закуплені.
Нагадаємо, "Укрзалізниця" рятує життя: нові медичні потяги вивезли з-під обстрілів сотні мирних українців.
До слова, Укрзалізниця запускає додатковий потяг на популярному напрямку: коли почне курсувати.
Раніше ми писали, що Укрзалізниця оголосила нові напрямки до Польші: деталі.
Теги по теме
Укрзализныця
Источник материала
Поделиться сюжетом