Держкіно запрошує керівників Каннського кінофестивалю Лескюра і Фремо відвідати Україну
Держкіно запрошує керівників Каннського кінофестивалю Лескюра і Фремо відвідати Україну

Держкіно запрошує керівників Каннського кінофестивалю Лескюра і Фремо відвідати Україну

«Запрошуємо вас відвідати Україну. Зараз, у розпал боротьби російської культури за цінність життя».

Каннах російського кінорежисера Кіріла Сєрєбрєннікова, який став на захист Романа Абрамовича, Владислава Суркова і родин російських військових. Офіційне звернення опубліковано у дописі відомства.

У ньому представники Держкіно запрошують директора Каннскького кінофестивалю П'єре Лескюр та генерального директора форуму Тьєрі Фремо відвідати Україну «зараз, у розпал боротьби російської культури за цінність життя».

«Шановні П'єре Лескюр та Тьєрі Фремо. Ви залишили фільм російського режисера у конкурсі Канн. Ви дали йому аудиторію і увагу. І він використав надані йому можливості.

На пресконференції в Каннах Сєрєбрєнніков не лише закликав міжнародне співтовариство зняти санкції з близького до путіна олігарха Романа Абрамовича, оскільки він фінансує хороше російське кіно, але й сказав, що дуже важливо допомогти не тільки біженцям з України, а й сім’ям тих росіян, кого відправили воювати, і митці мають допомогти цим людям.

Після того, як світ побачив жахи, вчинені російською армією, платформу Festival de Cannes / Каннського кінофестивалю використано, щоб попросити допомоги сім’ям російських солдатів, які катують та вбивають українців, ґвалтують українських дітей, мародерствують, спалюють українські міста і просто зараз здійснюють геноцид проти українців як нації.

З майданчика Каннського кінофестивалю звучить, що Владислав Сурков – простий держслужбовець, що "російська культура не винна і що вона завжди пропагувала цінність людського життя". І все це є підтриманою Вами, шановні організатори Каннського фестивалю, спробою Сєрєбрєннікова виправдати і себе, і владу, яка дає йому гроші і дозволяє спокійно жити і працювати. А нас – українців – вбивати».

У Держкіно підкреслюють, що Україна готова – навіть під час війни – працювати над створенням кіно та підтвердити потенціал української кіноіндустрії на кіноринку Marché du Film. «Але ми не готові до того, що нас не чують у нашій вимозі не ставити на один щабель біль України та "не винну російську культуру», – наголошують у своїй заяві представники Держкіно.

Фото з сайту Каннського міжнародного кінофестивалю

Теги по теме
российская агрессия Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом