Чи є Xiaomi сучасною Nokia?
Чи є Xiaomi сучасною Nokia?

Чи є Xiaomi сучасною Nokia?

Xiaomi — китайська компанія, яка спеціалізується на мобільних телефонах та багатьох інших продуктах і є одним із найбільших у світі виробників смартфонів. Xiaomi була заснована Лей Цзюнем у 2010 році як розробник програмного забезпечення для телефонів Android та розширила свій бізнес, щоб продавати смартфони в Інтернеті. Це досить успішна компанія, яка дуже схожа на Nokia. Питання в тому, чи Nokia це нашого століття?

У певному сенсі так, Xiaomi – це Nokia сьогоднішнього дня. Побіжний погляд на Xiaomi показує, що це компанія з дуже відмінною від норми бізнес-моделлю. Це виробник обладнання та дистриб’ютор мобільних телефонів, що продає пристрої в основному через флеш-продаж, послугу, яка дозволяє швидко купувати та продавати продукти. Компанія була заснована у 2010 році Лей Цзюнем, і вона стає все більш популярною в Китаї та інших країнах Азії, і її називають китайською Nokia.

Nokia – фінська телекомунікаційна компанія, заснована 1865 року. У минулому Nokia славилася своїми унікальними мобільними телефонами, які стали культовими у всьому світі. Nokia мала власну операційну систему під назвою Symbian, яка дозволяла встановлювати широкий спектр додатків, і в цьому аспекті вона була схожа на Android минулого. Оскільки вони використовують ОС Android, пристрої Xiaomi також допускають цю різноманітність на ринку додатків, а також дозволяють налаштовувати власний скін Android, що робить його таким же широким, як Nokia в минулому, якщо не більше.

Nokia в минулому також була досить доступною серед своїх аналогів, надаючи користувачам преміальні та розширені можливості за нижчими цінами, нижчими за звичайні ринкові ціни в той час. Можна з упевненістю припустити, що Xiaomi – це сучасна Nokia, оскільки вони також поділяють цю межу один з одним. З усім тим, варто відзначити, що ця продуктивність Nokia – далекий спогад у минулому, і з того часу технології просунулися так далеко, тому це ні справедливе порівняння, ні те, що вони мають надзвичайну схожість, але досить справедливо називати Xiaomi сьогоднішньою Nokia. Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом