Вторгнення рф: в Україні відновили 36 штучних споруд та 760 км доріг – Укравтодор
Вторгнення рф: в Україні відновили 36 штучних споруд та 760 км доріг – Укравтодор

Вторгнення рф: в Україні відновили 36 штучних споруд та 760 км доріг – Укравтодор

КИЇВ. 24 травня. УНН. В Україні відновили 36 штучних споруд та 760 кілометрів доріг, які зруйнували російські окупанти внаслідок вторгнення. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко, інформує УНН.

Деталі

"З початку війни в Україні було зруйновано 300 штучних споруд – мости, шляхопроводи, тощо. Але, коли почалося звільнення окупованих територій, "Укравтодор" розпочав відновлення цієї інфраструктури. Наразі відновлено 36 штучних споруд. Це мости Києва, Харкова, Ірпеня та Бучі. Поки що вони тимчасові, попереду будівництво капітальних. Наразі на трасі Київ – Чоп у місті Стоянка вже закінчується відновлення руху для великовагового транспорту, до кінця місяця запрацює лівий проїзд. Але легкові авто вже пересуваються без проблем", - сказав Івко.

Також він додав, що окупанти зруйнували 24 тисячі кілометрів доріг. Наразі відновлено 760 кілометрів доріг – це дороги, вулиці державного і комунального значення.

Перший заступник голови Укравтодору зазначив, що у відбудові доріг активну участь беруть міжнародні партнери. 12-13 травня у Будапешті відбулася зустріч з представниками асоціації міжнародних дорожніх організацій. Очікується, що найближчим часом Україна стане членом цієї асоціації.

За словами Івко, дорожні роботи тривають на лише у Київській, але й в усіх областях, де були окупанти.

"Наразі ведуться роботи поблизу Чернігова – вже зроблені дві тимчасові споруди та відкритий шлях до міста. Також роботи йдуть поблизу Харкова".

Теги по теме
Укравтодор
Источник материала
Поделиться сюжетом