Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва
Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва

Православна церква України просить позбавити престолу пропагандиста Гундяєва

«Патріарх Кирил є одним із творців єресі – ідеології «русского міра», її пропагандистом і популяризатором».

 Православна церква України просить Вселенського патріарха позбавити престолу главу Російської православної церкви Кирила – Володимира Гундяєва. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«Патріарх Кирил є одним із творців ідеології «русского міра», її пропагандистом і популяризатором. Сама ця ідеологія, на моє переконання, підпадає під осудження етнофілетизму як єресі Константинопольським Собором 1872-го року. Відповідно, Кирил Гундяєв як співтворець і пропагандист «русского міра» має підлягати осудженню, якщо не зречеться цієї єресі та не виявить плодів покаяння», – зазначив Епіфаній.

Віy закликав пам’ятати, що «кожен день нашого життя оплачений дорогою ціною» та нагадав про боротьбу за Перемогу.

«Один із головних напрямків цієї боротьби – протистояння ідеології «русского міра», цій фашистській, душогубській доктрині, загорненій у блискучу «фофудію» проповідей Кирила Гундяєва та його поплічників. На Архієрейському Соборі, який днями відбувся у Святій Софії Київській, ми засудили цю ідеологію, яка через Московський патріархат поширюється вже як єретичне вчення етнофілетизму, тобто поділу Церкви за національною ознакою, яка ставиться найвище за все», – пише метрополит.

Він назвав патріарха Кирила «одним із творців ідеології «русского міра», її пропагандистом і популяризатором».

«Сама ця ідеологія, на моє переконання, підпадає під осудження етнофілетизму як єресі Константинопольським Собором 1872-го року. Відповідно, Кирил Гундяєв як співтворець і пропагандист «русского міра» має підлягати осудженню, якщо не зречеться цієї єресі та не виявить плодів покаяння», – додав Епіфаній.

Теги по теме
российская агрессия церковь
Источник материала
Поделиться сюжетом