5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні хочуть конфісковувати майно білорусі: у ВР внесли законопроект
В Україні хочуть конфісковувати майно білорусі: у ВР внесли законопроект

В Україні хочуть конфісковувати майно білорусі: у ВР внесли законопроект

КИЇВ. 26 травня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували законопроект про конфіскацію майна білорусі в Україні. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВР.

Деталі

Основною метою законопроекту є запровадження Україною спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо  республіки білорусь. Вони передбачають:

- визначення правових засад та закріплення на законодавчому рівні механізму примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності республіки білорусь, як держави що активно підтримує військову агресію російської федерації проти України, та її резидентів;

- розширення переліку суб’єктів, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) з метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності, а також запобігання порушенню, відновлення порушених прав, свобод та законних інтересів
громадян України, суспільства;

- розширення переліку підстав для припинення громадянства України, особами, які мають подвійне громадянство (України та республіки білорусь).

Нагадаємо

Сьогодні, 26 травня, недалеко від білорусько-українського кордону з Волинською областю відбудуться військові навчання зс білорусі.

Теги по теме
Беларусь Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом