Сезон полуниці: готуємо з неї карпачо, круасани та Криваву Мері
Сезон полуниці: готуємо з неї карпачо, круасани та Криваву Мері

Сезон полуниці: готуємо з неї карпачо, круасани та Криваву Мері

Найароматніша, найсолодша, найчервоніша, найсексуальніша полуниця радує око і лоскоче рецептори смаку.

І що ж з неї приготувати? Не думайте, шеф Євген Клопотенко подбав про ваш час: він пропонує готову добірку рецептів з полуниці.

Але в кожному є своя “родзинка”.

Карпачо з полуниці і редиски.

Карпачо – це страва з яловичини.

Та спробуйте відійти від канонів.

Візьміть редиску, полуницю, наріжте тонесенькими слайсами, додайте дрібку ароматних східних спецій.

І… куштуйте та насолоджуйтесь.

200 г полуниці.

150 г редиски.

1-2 дрібки молотого коріандру.

1-2 дрібки міксу перців.

1 ст.

оливкової олії.

1 ст.

соку лимона.

сіль до смаку.

Візьміть стиглі ягоди полуниці, приберіть хвостики, промийте під струмом холодної води.

Покладіть їх на паперовий рушник, щоб просушити.

Візьміть 150 г редиски, помийте, зріжте хвостики та поріжте тонкими кружечками.

Коли полуниця просохне, поріжте її на кружечки й обережно перекладіть в невелику миску, додавши в посуд дрібку солі та сік лимона.

Залиште на 10 хвилин.

Кружечки редиски покладіть в інший посуд, полийте оливковою олією та ретельно перемішайте.

Щоб подати страву на стіл, візьміть велику пласку тарілку та викладіть кружечки полуниці в один шар.

Половину тарілки з полуницею посипте меленим міксом перців, а другу – меленим коріандром.

Зверху на полуниці викладіть кружечки редиски.

Круасан з полуницею.

2 шт.

готових круасанів.

40 г сиру маскарпоне.

50-70 г полуниці.

2 дрібки меленого коріандру.

1 гілочка м’яти.

Візьміть полуницю, зніміть з неї хвостики, промийте її під струмом холодної води та підсушіть на паперовому рушнику.

Гілочку м’яти також помийте і відокремте листочки від стебла.

Розріжте два круасани уздовж на дві частини не до кінця, а утворили так звану морську мушлю.

Ягоди наріжте слайсами.

Нижню частину круасана намажте сиром маскарпоне.

Зверху покладіть полуниці, посипте меленим коріандром.

Прикрасьте листочками м’яти.

Кривава Мері.

Ми звикли, що Кривава Мері – один з найпопулярніших класичних коктейлів, знаний у всьому світі.

А додайте до нього полуницю!.

400 мл томатний сік.

½ шт.

перец чилі.

½ ч.

копчена паприка.

100-150 мл горілка.

1 шт.

5-6 шт.

полуниця (заморожена).

Чем заменить соль и как ее сэкономить.

Зніміть з огірка шкірку і натріть його на дрібній тертці.

Дрібно порубайте ножем перець чилі.

У чашу блендера налийте томатний сік.

Додайте підготовлені огірок і перець чилі, всипте копчену паприку.

Додайте до чаші блендера 5-6 ягід замороженої полуниці.

Далі перебийте сік з ягодами, овочами і спеціями до однорідного стану.

Розлийте основу коктейлю по двох склянках і долийте у кожну склянку по 50-75 мл горілки.

Источник материала
loader
loader