Ковальов зрадив Україну: у Слузі народу пропонують позбавити його мандата
Ковальов зрадив Україну: у Слузі народу пропонують позбавити його мандата

Ковальов зрадив Україну: у Слузі народу пропонують позбавити його мандата

Партія та фракція Слуга народу, яка за підозрою у держзраді виключила зі своїх лав народного депутата Олексія Ковальова, пропонує Верховній Раді позбавити його мандата після того, як він 8 червня підтвердив свою співпрацю з російськими окупантами на Херсонщині.

У політсилі нагадали, що ще 28 квітня виключити Ковальова із фракції та звернулися до Офісу генпрокурора та СБУ із закликом відкрити кримінальне провадження.

– Станом на той момент народний депутат добровільно перебував на тимчасово захопленій території та спілкувався із російськими військовими.

Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав, а перевірити факти з обʼєктивних причин було неможливо, – пояснили в СГ.

Останні заяви Ковальова, як вважають у партії, переконливо свідчать про те, що нардеп зрадив український народ і Україну.

Саме тому Слуга народу пропонує Раді позбавити його депутатського мандата, закликає правоохоронні органи якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів і майна.

– Зрадники й колаборанти не можуть представляти українців у Верховній Раді.

Вони мають понести повну відповідальність перед українським народом за співпрацю із ворогом і бути покараними з усією суворістю закону, – наголошується в заяві.

Виключений зі Слуги народу Олексій Ковальов на своїй сторінці у Facebook 8 червня повідомив, що напередодні разом з іншими фермерами Херсонської області зустрівся із першим заступником голови Адміністрації президента Росії Сергієм Кирієнком.

За його словами, на зустрічі обговорювали “статус” тимчасово окупованої Херсонської області.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader