Express: Україна готова обміняти Медведчука на засуджених до страти британських підданих
Express: Україна готова обміняти Медведчука на засуджених до страти британських підданих

Express: Україна готова обміняти Медведчука на засуджених до страти британських підданих

КИЇВ. 12 червня. УНН. Україна готова обміняти затриманого ексдепутата Віктора Медведчука на британців Шона Піннера та Ейдена Асліна, яких минулого тижня так званий «суд» в ОРДО засудив до страти, але вважає, що росія "не зацікавлена" у такому обміні. Про це повідомляє Daily Express із посиланням на свої джерела, пише УНН.

Деталі

Так, британці 48-річний Піннер та 28-річний Аслін були засуджені до смертної кари так званим «судом» після того, як потрапили в полон у бою, борючись на боці українських військ у Маріуполі.

Обидва мають українське громадянство і були офіційно зараховані до української армії, що спростовує заяви бойовиків так званої «ДНР» про те, що чоловіки були найманцями.

У суботу ввечері джерела, близькі до українського уряду, підтвердили Express, що "нічого не було виключено" у питанні їхнього звільнення, додавши: "ми знаємо, що ми в боргу перед Сполученим Королівством".

За їхніми словами, кроки, спрямовані на допомогу Британії та її прем'єр-міністру, включають можливий обмін кума путіна Віктора Медведчука.

Джерела в Україні підтвердили, що під час переговорів також розглядалися перспективи військового порятунку полонених, хоча чи обговорювалося це питання з міністром оборони Беном Воллесом під час його візиту до Києва у п'ятницю, підтвердити не вдалося.

Оскільки обом чоловікам дано місяць на подачу апеляції, багато хто вважає, що показовий суд та наступні вироки – це політичний хід, зазначає видання.

"Питання про цих людей обговорювалося з міністром закордонних справ Ліз Трасс цього тижня. Ми співпрацюємо, ми хочемо показати нашу подяку Великій Британії, і ми, звичайно, розглянемо можливість обміну на Медведчука", - повідомило одне джерело.

Нагадаємо

Контрольований бойовиками так званий “суд” в ОРДО “засудив” до страти підданих Великої Британії Шона Піннера та Ейдена Асліна, а також марокканця Саадуна Брагіма, що воювали у складі Збройних Сил України

Глава Міністерства закордонних справ Британії Ліз Трасс заявила, що винесений на тимчасово окупованій території України вирок двом британським підданим, які воювали на боці ЗСУ, не є легітимним.

Теги по теме
Великобритания Виктор Медведчук ДНР
Источник материала
Поделиться сюжетом